fredag 18 januari 2008

Skattkammarön

Skattkammarön, skriven av Robert Louis Stevenson, är en fantastisk bok. Jag rekommenderar den varmt till alla. Stora som små. Den handlar om Jim Hawkins, en ung pojke i 1700-talets England. Unge Jims föräldrar har ett litet värdshus dit en hemsk pirat kommer. Han blir dock inte långvarig utan dör på grund av romen som han är ypperligt förtjust i.

Hawkins och hans mor plundrar rövaren och hittar en karta som de beger sig till byn med. I samklang med byns läkare och godsägaren Trelawney ger Jim sig iväg på skattjakt. Med på båten finns kocken Long John Silver som är trevlig men lite mystisk. När de väl kommer fram till ön utbryter myteri och Jim får uppleva hur det är att gå från pojke till sjöman.

Boken är väldigt spännande. Den var menad som en barnbok från början men på grund av språket och de "hemska" händelserna. Nu är boken inte så otäck men den är helt klart svår att lägga ifrån sig...Den påminner mig lite om Enid Blytons böcker som jag läste ofta när jag var yngre...Läs den och bli nostalgisk!

/Helene

1 kommentar:

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Webcam, I hope you enjoy. The address is http://webcam-brasil.blogspot.com. A hug.